Rólam

Részletképzés, érzékenység, design és elhivatottság - ezek a fő motivációs fogalmak, melyek munkámat, illetve talán az egész életemet jellemzik, átszövik.

A 2005- ben a Szegedi Tudományegyetem rajz-művészettörténet tanári szakán végeztem, majd 2010-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében szereztem építőművész diplomát. Az elmúlt 12 évben számos megvalósult lakóingatlan (családi ház, lakás, nyaraló) és középület (oktatási épület, vendéglátó- és kereskedelmi egység, szálloda) belsőépítészeti kialakítását terveztem, miközben számos beszállítói, gyártói kapcsolatra tettem szert.

Igyekszem harmonikus, jó hangulatú, élhető és élvezhető, emellett praktikus belső tereket építeni. Fontosnak tartom a tiszta térkapcsolatokat, melyek összhangban állnak az épület tömegeivel, jellegével és a környezettel.

Épített környezetünkkel állandó kölcsönhatásban vagyunk. Befolyásolja hangulatunkat, életkedvünket, mindennapjainkat, ezért felelősséget és megtiszteltetést érzek minden belsőépítészeti megbízás alkalmával. Hiszem, hogy egy jó enteriőr nem csak beszínezett, bútorozott formák összessége, hanem egyfajta lenyomat, mely utal a megrendelő stílusára, igényeire, alkalmazkodik életviteléhez és legfőképpen jó benne élni, tartózkodni. Fontos az esztétikai megjelenés és a funkció összhangja,ha egyszerűen szép egy forma, ugyanakkor szeretem, amikor érvényesül a tér, bútor, tárgy anyaga. Ezzel együtt fontos, hogy a mindennapi életet szolgálja, ekkor meggyőző, ekkor nevezhető tiszta, és igaz produktumnak. Ezt a fajta formai “lecsupaszítást” tudatosan keresem, de nem feltétlenül racionális, inkább érzéki szemlélettel, a harmóniát keresve.

Feladatomnak tartom, hogy szemléletem, szakmai tapasztalatom segítségével az álmokból, elképzelésekből személyreszabott, egyedi megoldások jöjjenek létre, majd a közös alkotásból egyfajta érték szülessen.

Megfelelő érzékkel szinte bármilyen térből lehet élvezhetőt, egyéni ízűt, és jól használhatót alkotni ötletek, kitalált arányok, formák, jól megválasztott anyagok ,színek és megvilágítás segítségével. Én erre törekszem!

Ternyák Éva építőművész,
belsőépítész

AMIVEL FOGLALKOZOM

belsőépítészeti tervezés
családi ház, lakás, nyaraló
irodaház, iroda, üzlethelyiség
vendéglátó egységek: kávézó, étterem, bistro
hotel, vendégház, apartman
közintézmény, oktatási épület
vizualizáció, 3D látványtervezés
bútortervezés
lakberendezés
brand fejlesztés, arculat és enteriőr összehangolása grafikus társtervező bevonásával
Kézi rajz, festészet, rajz, skicc
Belsőépítészeti tervezés
Virtualizáció, 3D látványtervezés
Grafika, festészet

A STÚDIÓ